Op donderdag 13 augustus 2009 vertrokken van IJmuiden naar Mechelen (L) voor een aantal dagen rond toeren. I.v.m. de naderende geboorte van Isa onze kleindochter, was er niets gepland en de route ook zodanig dat we, indien nodig, linea recta naar huis konden rijden. Onderweg in Lage Mierde wat gegeten en daarna rustig via mooie binnenwegen richting Mechelen waar we in hotel ‘De Bloeiende Berg’ een kamer hebben geboekt. Een leuk familie hotel met eigen keuken en garage voor de motor. Het weer is goed, alleen in het grens gebied hebben we wat regen gehad. Vandaag 292 kilometer gereden.

Vandaag, vrijdag de 14e gaan we van Mechelen naar Dasburg in Luxemburg. Het weer, zowel als de vooruitzichten zijn goed. Kort na vertrek een hoop herrie onder de motor. Bleek de bevestiging van de carter bescherming los te zijn. De motor had net een servicebeurt gehad en waarschijnlijk is de bout niet goed vast gezet. Het geheel (tijdelijk) gerepareerd met een ‘tie wrap’. In België langs ‘Henri Chapelle’ de geallieerde begraafplaats gegaan, waar we even gestopt zijn om te kijken en wat foto’s te maken. Verder doorgereden langs de watervallen van Co naar ‘La Roche en Ardennes’ waar we gegeten hebben. Daarna naar het plaatsje Foy,vlak bij Bastogne, waar de Duitse begraafplaats ligt. Daarna het laatste stuk gereden naar het bikers hotel ‘Daytona’ in Dasburg. Vandaag 173 kilometer gereden.

Zaterdag 15 augustus. Na een telefoontje blijkt het nog steeds rustig aan het thuisfront en gaan we verder. Vandaag staat de Moezel op het programma en vooraf gebeld met de bakker in Senheim om daar een kamer te reserveren. Onderweg een bout en moer gekocht en tijdens de koffie stop de beschermplaat goed vast gezet. Het weer is schitterend en rustig rijden we, de ene keer de Moezel links van ons en de andere keer rechts naar Senheim. Vandaag 197 kilometer gereden

Zondag 16 augustus. We hebben besloten om terug naar huis te gaan. Het weer is prima, de sfeer is prima, maar het wachten op Isa zorgt ervoor dat we toch maar liever in de buurt zijn. Duitsland lekker binnendoor, zoals we al vaker gedaan hebben en in Nederland via de snelweg naar huis. Vandaag 420 kilometer gereden. Heerlijk weer gehad. Mooie omgevingen bekeken en genoten. Nu wachten op onze kleindochter.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt