Ik ben Peter, geboren in januari 1948 te Amsterdam. Snelle rekenaars weten nu dat ik inmiddels met pensioen ben. Ik heb middelbaar onderwijs gevolgd, de MULO en ben na school gaan werken bij PCH in IJmuiden. PCH, dit zijn de roepletters van het enige kuststation dat Nederland rijk was, nl. Scheveningenradio. In tegenstelling tot de naam was het gevestigd te IJmuiden. Hier heb ik ook mijn echtgenote ontmoet. Na mijn PCH tijd ben ik gaan werken bij de Nederlandse Kustwacht waar ik mijn loopbaan heb afgesloten als opleider/trainer en in dubbel functie ook nog als (pers)voorlichter.

0013

Ik heb al langere tijd een website die m.n. gaat over mijn hobby motorrijden. Vanwege het ontbreken van de juiste kennis om een goede en makkelijk te onderhouden website op te zetten is het bijhouden van de site een beetje op een dood spoor beland, tot Rick, de jonge uitvoering, op het idee kwam om deze site samen te gaan beheren. Hij heeft wel de benodigde kennis en ik vind het leuk om aan de site te werken, dus langzaam wordt het weer wat.

Wat ga ik op de site zetten. Uiteraard het motorrijden, al vanaf mijn 18e heb ik het motor rijbewijs, maar ik ben pas op latere leeftijd echt gaan rijden. Eerst een Honda Rebel gekocht, zodat ook Ardie hierop kon rijden. Alleen zij heeft het rijbewijs niet gehaald. Deze motor was fysiek te klein voor mij en is daarom weer verkocht. Enkele jaren later ben ik tegen een Kawasaki Vulcan 750 aangelopen. Een leuke motor waar ik fijn op heb gereden. Het was alleen een beroerde starter. Na deze motor kocht ik een Kawasaki Vulcan 800 Classic. Dit was een plaatje om te zien. Hier heb ik van 2001 tot 2007 op gereden. Daar ik nauwelijks rij ervaring had, leek het me veiliger een VRO cursus te gaan volgen. Dit heb ik uiteindelijk drie keer gedaan één keer de VRO1 op de 800 Classic en later de VRO1 en VRO2 op de inmiddels aangeschafte Suzuki Vstrom650 Black Rhino. Inmiddels was het werk naar Den Helder verhuisd en af en toe woon werk verkeer op de Vstrom met ABS was erg prettig. Daar mijn zoon en schoonzoon ook motor rijden proberen we jaarlijks een lang weekend met elkaar en vrienden weg te gaan.

Sportief fietsen doe ik al heel lang, bij voorkeur op de racefiets. De snelheid is er al lang uit, maar ik vind het nog steeds erg leuk om te doen. Na jaren op een stalen Pinarello te hebben gereden heb ik sinds enkele jaren een carbon racefiets een Sensa. Hier probeer ik wekelijks geen paar ritjes tussen de 50 en 70 kilomter op te maken en indien zijn werk het toelaat doe ik dit graag samen met Rick. De slecht weer en koude periode fiets ik op een simpel ATB fietsje met spatbordjes en wat dikkere banden. Verder fietsen Ardie en ik regelmatig met de sportfietsen een leuk ritje in de natuur.

Verder mag ik graag een glas goede whisky drinken, zit ik achter de pc om deze site te vullen, fotografeer ik, lees ik en kijk ik regelmatig tv. Regelmatig een vakantie erbij, kortom voor mij is het elke dag ZONDAG.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt