Schotland 2015

 In Motor, Nieuws

Het is nu de tweede week van februari en het wordt nu toch tijd om de motortocht van 2015 te gaan voorbereiden. De bestemming is eigenlijk al vanaf vorig jaar bekend, nl. Schotland.

Eerste ronde is mailen met de hamvraag: Wie gaat er begin juni van dinsdag middag tot maandag ochtend mee. Er zijn wat afzeggingen, maar Patrick, Peter, Rick, Rob, Bert en ik gaan.

Nu de routes gaan uitzetten en het lijkt ook wel leuk om behalve motor te rijden iets te doen waar Schotland bekend om is, n.l. een whisky distilleerderij bezoeken. Van mijn lokale whisky leverancier vernomen dat ‘The Balvenie’ een hele leuke toer doet.

Helaas is deze volgeboekt op de datum dat we in Dufftown zijn.
Uit mijn whisky boek blijkt ‘Aberlour’ een vergelijkbare toer te hebben, nl proeven en proeven en eventueel je eigen fles vullen. Snel deze toer geboekt en nu de route zodanig maken dat we hier tijdig zijn.

IMG_0237a

Dinsdag middag gaan we inschepen aan boord van de King Seaways in IJmuiden. Hier hebben we geen gps voor nodig want het is aan het einde van de straat.

Woensdag komen we aan in New Castle en rijden dan langs de Noordzee kust naar het plaatsje Perth. (288 km). Hier overnachten we in het Beachgrove hotel.

Donderdag vroeg weg voor een kort ritje (160 km) door het prachtige natuurgebied ‘Cairngorms National Park’ naar het Norlaggan hotel in Aberlour. Geregeld dat we vroeg de motoren achter het hotel kunnen parkeren, onze bagage binnen kunnen opslaan en ons kunnen verkleden, om te voet de 10 minuten durende wandeling naar ‘The Aberlour Distillery’ af te leggen.
Hoe we terug komen zien we wel.

Vrijdag naar Oban via Loch Ness en het schitterende Loch Leven. In Oban overnachten we in het Rowantree hotel (292 km). Indien gewenst kan deze route worden ingekort tot 251 km.

Zaterdag van Oban naar Galashields, het Abbotsford Arms hotel (320 km), ook deze route kan worden ingekort tot 249 km.

Zondag alweer de laatste dag en verlaten we Schotland om via Engeland naar New Castle te rijden. De kortste rit, (131 km),
zodat we tijdig bij de boot zijn.

Schotland 2015
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt