Ons jaarlijks terugkerende motortrip werd deze keer in september gehouden i.p.v. het voorjaar. Op vrijdag 6 september vertrokken Henny, Patrick, Rick, Marco, Rob, Peter R. en ik vanaf het nieuwe adres in IJmuiden naar Gasthaus ‘Bikersmoment’ in Daun in de Duitse Eifel. In Nederland tot Vaals via snelwegen en nadat we Aken waren gepasseerd zijn we via mooie B wegen richting Daun gegaan. Bij het bereiken van het National Park Eifel hebben we een grote lus gereden via een slingerende ‘berg’ weg en vervolgens rechtstreeks naar ons hotel. Hier hadden we zijn zevenen een acht persoons kamer ter beschikking. De dag voor ons vertrek kreeg ik een email van het hotel of we ‘s avonds wilden mee eten zodat we voldoende konden inkopen. Het menu was: kippensoep, kip-curry met rijst en ijs toe. Dit smaakte uitstekend na een lange dag rijden. Vandaag met uitstekend weer 400 kilometer gereden.

Voor de zaterdag, stond een rondje Moezel van 212 kilometer gepland. Met mooi weer bijtijds vertrokken en via mooie B wegen in oostelijke richting naar Cochem gereden, hier een bakje koffie gedaan en daarna zijn we naar Klotten gereden. Hier zijn we de heuvels ingegaan om met een korte onderbreking bij Pommern en Kirchbergen uiteindelijk via een slingerende afdaling in Senheim aan de Moezel uit te komen. Hier wat gedronken bij Han en Mia op camping ‘Holländischer Hof’. Dit zijn de buren van Patrick’s ouders die daar ook een caravan hebben staan. Na deze pauze zijn we de slingerende wegen langs de Moezel gaan volgen. De ene keer via de rechter over, de andere keer de linker. Onderweg ergens in een plaatsje langs het water gegeten. Voor Patrick en voor mij is dit bekend gebied. Uiteindelijk hebben we bij het plaatsje Niederemmel de Moezel verlaten om via de snelweg A1 terug te rijden naar het hotel. Naarmate de dag vorderde kwam er steeds meer bewolking en uiteindelijk hebben we het laatste stukje nog regen gehad. Voor de avond hadden we ons opgegeven voor de, door het hotel, georganiseerde bbq. Helaas vond deze plaats in de stromende regen. Gelukkig kon binnen worden gegeten maar voor het roosteren moest je toch echt naar buiten. Gelukkig stonden er parasols bij de bbq’s die je nog enigszins droog hielden. Vandaag een leuke dag gehad met een lekkere afsluiting.

Zondag. Helaas regen en een zieke ‘President’. Jicht in zijn hand zorgt ervoor dat hij niet kan rijden. Vanwege het weer en het niet rijden van Henny, zijn wij Daun ingewandeld om ergens koffie te gaan drinken. Een enerverende plaats op een regenachtige zondag ochtend. GEEN REET te doen. Daar het enigszins droog was geworden hebben we besloten met zijn zessen naar Cochem te rijden, om daar wat te eten en wat rond te kijken. Het is daar altijd druk. Na een paar uurtjes kwamen we weer in het hotel waar we gelukkig Henny tegenkwamen die een stuk was opgeknapt. ‘s Avonds zijn we in een uitstekend restaurant in Daun gaan eten en hebben we de dag ondanks deze kleine tegenslag gezellig afgesloten.

Maandag 9 september. Terug naar huis. Het weer is redelijk en we besluiten om rechtstreeks naar huis te gaan. Zodra we in Duitsland de snelweg bereiken gaan we erop om pas bij IJmuiden deze weer te verlaten. Het weer werd steeds mooier, zon ging schijnen en de reis verliep voorspoedig. Bij Utrecht besloot Patrick een parkeerplaats op te rijden om zijn regenpak te gaan aantrekken, daar de wolken voor ons steeds dreigender werden. Marco heeft hier afscheid genomen om naar Noordwijk door te rijden en de rest is in een hevige bui richting IJmuiden gereden. Hier namen Henny, Peter R. en Rob zwaaiend afscheid om naar Beverwijk en Heemskerk te rijden en zijn Patrick, Rick en ik IJmuiden in gereden. We hebben en prima weekend gehad met overwegend goed weer, geen pech, alleen jammer van de gemiste dag van Henny.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt