Ook het jaar 2020 bleek een Corona jaar met alle beperkingen die daarbij horen. Dat hield voor ons in dat de geplande trip met Rick, Patrick en ik naar Schotland weer niet kon doorgaan. Voor Rick was het toch al niet mogelijk om vanuit NewYork naar ons te komen. Na overleg hebben Patrick en ik besloten om toch samen nog iets te gaan doen en hebben we een pension geregeld in Senheim aan de Moezel. 

0000

Donderdag 3 september. We vertrokken in de stromende regen, Dat hadden wij weer, het was steeds mooi weer en op de dag dat we vertrekken komt het met bakken uit de hemel. Via natte snelwegen zijn we naar Vaals gereden en na een simpele lunch zijn we via de mooie Duitse binnenwegen naar Senheim gereden. Gelukkig begon het weer steeds meer op te knappen en uiteindelijk zijn we geheel droog in Senheim aangekomen. Het was een lange dag geweest want door het slechte weer is je gemiddelde niet geweldig. We hadden een eet afspraak, dus moesten we opschieten. Snel de motoren in de garage gezet, een beetje uitgepakt, een snelle douche en daarna zijn we naar de camping gewandeld, waar de ouders van Patrick een caravan hebben staan. Gezellig bij hun voor de tent in de zon met een paar biertjes en vervolgens heerlijk gegeten. Vandaag een goede, grotendeels natte, vermoeiende, veilige rit gehad met een droge afsluiting. Morgen staat er een leuke rit in de omgeving op het programma en de weersvooruitzichten zijn goed.

Vrijdag 4 september. De zon schijnt. Na een goed ontbijt de motoren uit de garage gehaald en vertrokken voor één van de geplande rondritten. Via mooie haarspeld bochten zijn we naar Cochem gereden en daarna richting de hangbrug, waar we met z’n allen tijdens ons vorige bezoek een maandje geleden over gewandeld hebben. Koffie gedronken en weer verder. Na een goede lunch mooi op tijd terug in het pension, douchen, biertje en weer richting camping gewandeld waar we weer op een biertje en gerookte kip van de Cobb werden getrakteerd. Fijne dag gehad, heerlijk gereden en mooi weer. Vooruitzichten voor morgen zijn weer goed.

Zaterdag 5 september. Vandaag wederom mooi weer en nu weer een andere kant op. Het achterland van Senheim en de hele Moezel is schitterend. Mooie wegen om te rijden en gelukkig ook erg rustig. We maken onze routes niet te lang en rijden soms gewoon langs de Moezel terug, een mooie bochtige brede weg waarbij de je de Moezel dan rechts en dan weer links van je hebt. Dit rijdt heerlijk en ook snel, zodat we niet te laat bij onze accomodatie terug zijn. Vandaag hebben we met de ouders van Patrick afgesproken om bij de ‘slager’ te gaan eten. Dit is bij ons om de hoek, dus met z’n tweetjes in de gezamenlijke ruimte van het pension een biertje gedronken en daarna naar de slager gewandeld. Vandaag weer een mooie rit gehad en geen pech of andere ellende.

Zondag 6 september. Vandaag gaan de ouders van Patrick weer naar huis en wij pakken, hoe kan het ook anders weer een andere richting. We zijn deze keer uitgekomen in de buurt van Leiwen, waar we in 2003 met de motortrip zijn geweest. Terug in de accomodatie alvast wat ingepakt voor de terug reis morgen en daarna maar weer een paar biertjes gedronken en een ander restaurantje gezocht om te eten. Daarna nog een rondje gewandeld want het was nog steeds heerlijk weer. Ook hebben we besloten niet weer eerst binnendoor te rijden maar gewoon rechtstreeks via de snelweg terug naar huis. Eigenlijk niets aan, maar het schiet wel op.

Maandag 7 september. Vroeg vertrokken met volgepakte motoren terug naar huis. In tegenstelling tot de heenreis hebben we nu schitterend weer en was het zelfs een beetje te warm. Vanwege het saaie van snelwegen valt er weinig te melden, behalve dan dat het goed is gegaan en we niet te laat thuis waren. Al met al hebben we, ondanks de Corona waardoor we hebben moeten improviseren een fijne trip gehad zonder pech of ongelukken. Ook niet onbelangrijk, het was ook heel gezellig.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt