Op 27 en 28 april 2007, ben ik met 5 collega’s naar Vlaanderen geweest. Op vrijdag 27 april was het verzamelen bij Motoport Vianen ivm een nieuwe zijkoffer die moest worden opgehaald. Na een kopje koffie en het omzetten van enkele platen op de nieuwe koffer de snelweg op en rechtstreeks naar Ieper in Vlaanderen gereden. (318.1 kilometer). Na aankomst daar de motoren op het marktplein geparkeerd en zelf naar het Flandersfields museum in de lakenhallen gegaan. Na bezoek aan het museum zijn we op een terras gaan genieten van het mooie weer, waarna we onze bed & breakfast zijn gaan opzoeken.

112deelnemers

We hadden geboekt bij B&B Hortensia, wat zeker een aanrader is. Na het douchen richting Menen poort gewandeld waar sinds 1927 elke avond om 20.00 uur de “Last Post” wordt geblazen. Er was tevens een Schotse kranslegging met bijbehorende muziek.

037poort3

s Avonds lekker gegeten en nog een afzakkertje gepakt voor het slapen gaan. Vandaag, zaterdag 28 april, is het nog steeds mooi weer en zijn we de “Flandersfields” route gaan rijden. De route, 87,2 km lang, gaat langs vele oorlogsmonumenten, klein en groot, waar de gevallenen van de eerste wereldoorlog worden herdacht. Zeer indrukwekkend.

Na de lunch in Ieper, besloten om langs de kust terug te rijden. Via Diksmuide naar Ostende – Blankenberge – Knokke – Cadzand – Breskens door de Westerschelde tunnel – langs de Delta werken en uiteindelijk richting Rotterdam. Na de laatste tankstop en een bakje koffie op weg voor het laatste stuk. Bij Rotterdam ging de eerste eraf richting huis, bij Amsterdam nummer twee en bij Velsen nog twee. De laatsten gingen door richting Den Helder. Van Ieper tot IJmuiden heb ik 400 kilometer gereden. In die twee dagen totaal ruim 805 kilometer gereden.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt