Op vrijdag 14 mei vertrokken wij, Henny, Patrick, Mark en ik, rond 11.00 uur vanuit IJmuiden naar Valkenburg. Dit weekend was bij Vrij-Uit geboekt met daarbij een roadboek voor 3 dagen. Er werd alleen over binnenwegen gereden. Daar wij vanwege een gelopen nachtdienst wat later vertrokken, hebben we het laatste stuk maar de snelweg naar Maastricht genomen, daar het anders te laat werd.

Het hotel in Maastricht, “Schaepkens van st. Fyth” bleek een goed hotel te zijn met goede parkeergelegenheid voor de motoren en zal in de toekomst bij trips in Nederland regelmatig ons onderkomen worden. Een drukke bar en ‘s avonds life optreden van een lokale beroemdheid. Het muziekstuk “roodborstje tikt tegen ‘t raam” hebben we tot vervelens toe moeten horen. Verder was het erg gezellig. De route van de tweede dag was schitterend, door België en de Duitse Eifel. Alleen vonden we hem met 260 km wat aan de lange kant. Besloten is hierna ook om in de toekomst de routes niet te lang te maken als dit kan en als dat niet gaat er in ieder geval stukken snelweg in te passen, zodat we steeds rond 16.30 klaar zijn met rijden. Voor de terugreis hebben we de route van Vrij-Uit aangepast, zodat we wat sneller weer thuis waren. De routes zijn erg mooi en gaan veelal door kleine dorpjes

Tijdens dit weekend gebruikte ik voor het eerst een route rol van de firma Afour. Dit werkt goed, alleen als je van de route afwijkt is het soms zoeken om deze weer op te pikken, wat het nodige tijdverlies oplevert. We hebben een gezellig weekend met elkaar gehad en besloten werd om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De planning voor volgend jaar is Schotland. Vanuit IJmuiden makkelijk te doen met de DFDS boot. Ook denken we erover om nog wat mensen mee te vragen. Hier gaan we het komende jaar maar eens over nadenken, evenals misschien de aanschaf van een gps voor op de motor.

routerol
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt