Vrijdag 19 mei 2006. Vandaag vertrekt de “Schotland ploeg” van verleden jaar, n.l. Henny, Peter, Paul, Mark, Patrick, Edwin en Peter, aangevuld met JanWillem en Rick naar Valkenburg. Rond 09.00 verzamelen bij Peter, waarna zeven personen de reis aanvangen. Edwin zal onderweg “instappen” en Patrick gaat i.v.m. werk rechtstreeks naar Valkenburg. Na een aantal mooie dagen is het vandaag knudde. Regen en harde wind. Als we rond 09.30 vertrekken is het in ieder geval droog. Alleen heel harde wind. Dus dat wordt oppassen. Via de snelweg A9 en A5, met veel last van windstoten nemen we bij Alphen a/d Rijn de afslag. Hier stapt Edwin in. Vanaf nu rijden we binnendoor. Oversteken met een pont, kleine wegen, onverharde paden. We hebben alles gehad. Het weer is uiteindelijk mee gevallen. Af en toe een bui en constant harde wind. Aan het einde van de rit werd het steeds mooier weer, zelfs de zon liet zich zien.  Vlak na onze aankomst in het hotel, op tijd voor het happy hour, kwam ook Patrick aan rijden, zodat we met z’n allen een dronk konden uitbrengen op de eerste dag.

Zaterdag 20 mei. De dag begon al met regen. Niemand had iets van… zullen we vandaag iets anders doen, naar de stad gaan bijvoorbeeld. Dus rond 09.30 vol goede moed in regenpak op de motor. Onder het motto het zal wel ophouden. En inderdaad het hield op…………….. met zachtjes regenen. Tot de koffie pauze ging het redelijk. Niet al te veel regen, dus nog te overzien.

0045a

In deze tent waren we 2 jaar geleden ook al geweest. Na de koffie weer vrolijk verder in de richting van het zuidelijkste puntje “La Roch en Ardenne”. We zijn er niet gekomen. Het weer werd zo slecht, dat we na kort beraad besloten de snelste/kortste weg terug te nemen. Dit werd dan de snelweg naar Luik. Alleen het was onverantwoord om hier te rijden. We hebben het geprobeerd maar bij de 2de afslag zijn we er maar af gegaan.

0041

De weg was onzichtbaar, alleen maar water, het zicht was slecht, alleen maar water op je vizier en je windscherm. Uiteindelijk zijn we binnendoor, rustig rijdend naar een soort lunchroom gegaan, waar we een broodje hebben gegeten. Na de opbeurende opmerking van Jan Willem, “volgens mij waait het over” ging het alleen maar harder regenen. Uiteindelijk zijn we weer in Valkenburg aangekomen. Onderweg onweer gehad, windstoten, afgerukte boomtakken en uiteindelijk aan het eind van de rit droog weer en zon. Het happy hour hebben we weer gehaald. ‘s Avonds gezellig een andere tent uitgezocht en wederom prima gegeten.

Zondag 21 mei. Gordijnen open en……zon. Gelukkig. Rond 09.30 vertrokken met de zonnebrillen op. Op weg naar de Duitse Eifel. Eerste nog een stukje België met een stop bij de “Barrage de Gilleppe”. Een grote stuwdam in de Ardennen. Daarna naar de Eifel voor het betere stuurwerk. Het weer bleef goed. In Duitsland een “strammer Max” (uitsmijter) gegeten. (Ook hier zijn we 2 jaar geleden geweest). Daarna zijn we verder gereden naar “Kamp Vogelsang”. Dit is een oud Duits legerkamp, begin jaren 30 gebouwd als opleidingskamp voor de Duitse beroepsofficieren en na de oorlog gebruikt als legerkamp voor de diverse NATO landen. Het bleek dat Peter R, die enkele jaren beroepsmilitair is geweest, hier ook nog enige tijd had doorgebracht. Na dit bezoek begon het echte stuurwerk. Mooie bochten en goede wegen. Na al dit moois toch weer op tijd terug voor, jawel het happy hour. De ober zorgde ervoor dat we voldoende voorzien werden van drank en hapjes. De laatse avond hebben we doorgebracht bij een italiaan, alwaar pizza’s en pasta’s gretig aftrek vonden.

Maandag 22 mei. Vandaag al weer terug naar huis. Net als de heenweg gaat niet iedereen mee. Patrick en Peter R moeten weer werken, middagdienst en nachtdienst. Zij gaan rechtstreeks naar huis. Jan Willem moet naar college en zal tot Venlo meerijden, daarna gaat hij door naar Utrecht. De rest gaat aan de geplande rit beginnen. Het weer en de vooruitzichten zijn redelijk. Kans op een bui, veel wind en ook zonnige perioden. Gelukkig heeft iedereen dit laatste gehad en zijn we allemaal droog thuis gekomen. Na de koffie stop ergens voor Venlo wordt afscheid van Jan Willem genomen en gaan wij door richting Arnhem. Besloten wordt niet de gehele route te rijden, maar afwisselend snelweg en kleine wegen te nemen, zodat we niet al te laat thuis zijn. In Duitsland hebben we ergens een Mc Donald gevonden en na de diverse ‘Happy Meals” vervolgen we de route. Van Arnhem een stukje via de A12 naar Utrecht. Ergens afslaan en via Amersfoort naar de A1. De laatste stop is bij de benzine pomp in Amstelveen langs de A9 waar afscheid van elkaar wordt genomen. Edwin slaat af bij Schiphol en de rest Paul, Mark, Henny, Rick en ik gaan door richting IJmuiden. Na het laatste stukje file gereden te hebben, zwaaien we naar Henny die doorgaat naar Beverwijk en rijden wij IJmuiden in. Rond 16.00 zijn we thuis. De hele weg droog en redelijk goed weer geweest. Al met al hebben we ondanks de slechte vooruitzichten nog redelijk weer gehad. We hebben ons in ieder geval prima vermaakt. Volgend jaar… Engeland het Lake District, Schotland of iets anders. Eerst maar zomer vieren dan gaan we wel beslissen wat we gaan doen en wie er meegaan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt