In het voorjaar van 2008 was ik al met een ploeg naar het Lake District geweest, maar Rick kon toen niet mee. Daarom hebben we besloten samen nog een lang weekend (3 dagen) in september naar Limburg te gaan. Uiteraard weer naar ons vertrouwde hotel ‘Schaepkens van st Fyth’ in Valkenburg. Het plan was om rustig heen te rijden, variërend tussen gewone weg en snelweg, tijdig aankomen voor het bekende ‘happy hour’ en ‘s avonds lekker gaan eten. Tot Alphen a/d Rijn ging het lekker, maar vanaf daar heeft ons een gigantische regenbui vergezeld tot Valkenburg aan toe. Bij aankomst daar werd het droog en ging ook het zonnetje nog waterig schijnen. De natte regenpakken, handschoenen en sokken uitgehangen en mijn laarzen, die totaal niet waterdicht waren gevuld met kranten. Daarna snel naar het bier en ‘s avonds heerlijk gegeten.

De volgende ochtend, droog maar bewolkt. We willen naar Bastogne via de geallieerde begraafplaats ‘Henri Chapelle’. Tot de Belgische grens droog, daarna weer ontzettend regenen. We hebben doorgezet, alleen overal waar we stopten voor koffie, lunch enz. moest ik mijn sokken uitwringen. Natte voeten werken ook door op de blaas, dus om de haverklap een sanitaire stop. In Bastogne aangekomen het museum bezocht, leuk en droog en voor het naar binnengaan eerst weer de sokken uitwringen. Op de terugweg nog een kort bezoek gebracht aan het Duitse oorlogs kerkhof in Foy en daarna spoorslags via de snelweg in de regen naar Valkenburg, waar bij aankomst, je raadt het al de zon weer scheen. Met een hele ploeg motor rijders, die vanwege het weer maar niet weg waren gegaan gezellig een biertje gedronken en daarna de eetgelegenheden weer opgezocht. Ondanks het slechte weer hebben we een gezellige dag gehad samen.

De laatste dag. Terug naar huis. Gelukkig is het droog, maar de meeste kleding is klam, dus echt warm hebben we het niet. Via de Postbank veilig en droog naar huis gereden. Ondanks het verschrikkelijke slechte weer hebben we samen een heel gezellig weekend gehad. Erg leuk om dit samen met je zoon te kunnen doen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en één ding is zeker. Ik ga nieuwe waterdichte laarzen kopen!!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt