Eindelijk was het zover. Twee weken terug waren de lange termijn weersvooruitzichten nog goed, maar langzaam werd het steeds slechter. Op vrijdag 27 mei om 09.30 bij mij verzamelen, bakkie koffie en dan op pad. Volop zonneschijn en warm, dus fijne vooruitzichten. De route was als volgt uitgezet, stukje snelweg, stukje binnendoor, weer snelweg en dan op het einde een goede B weg. Klokslag 10.00 vertrokken we met acht man, Patrick, Marco, Bert, Rob, Ed, Peter R., Paul en ik richting Valkenburg. Onderweg ergens buiten in de zon van de lunch genoten. Een deel van de tocht ging door België en dan het laatste stuk de provincie Limburg in naar Valkenburg. In België even gestopt om een benzine pomp te zoeken, waar ik op een grind ondergrond met mijn voet weg gleed en omviel. Gelukkig geen schade aan mezelf en de motor. Tanken en vervolgens spoorslags naar hotel Schaepkens van StFyth in Valkenburg. Hier waren we keurig op tijd om op het terras in de hotel tuin nog van het happy hour gebruik te kunnen maken. Een restaurant had ik woensdag al gereserveerd, dus konden we rustig aan doen. Bijna 300 km gereden vandaag in schitterend zonnig (warm) weer. Toch kwamen de voorspellingen nog uit, want tegen dat we naar het centrum moesten kwam het water met bakken uit de lucht zetten.

IMG_1384

Zaterdag 28 mei. Vanwege buienradar besloten 0m vandaag de Belgische Ardennen te doen, daar zag her er beter uit dan Duitsland. Dit klopte aardig want we hebben de hele dag prima droog weer gehad, afwisselend bewolking en zonneschijn. Binnendoor naar La Roche en Ardenne gereden, daar gegeten en langs slingerende wegen weer verder. Vanwege de tijd en afstand hebben we op een bepaald punt besloten om vandaar via de snelste weg naar het hotel te gaan. Snelweg naar Luik (deze keer anders want deze weg hadden we nog nooit gereden) en vervolgens naar Maastricht, daar werd aan de weg gewerkt en was de afslag Heerlen-Valkenburg afgesloten, waarna we een lekker stuk hebben moeten omrijden. Na ongeveer 270 km toch nog op tijd voor, wederom, het happy hour en weer op het terras. Vanavond Italiaans eten. Het is de laatste avond voor Ed en Marco want die gaan morgen weer naar huis.

Zondag 29 mei, na het ontbijt vertrokken naar de lokale benzine pomp, daar getankt en Ed en Marco gedag gezegd, die vanwege de weersvooruitzichten besloten hadden s’morgens naar huis te gaan. Wij zijn vervolgens met dreigende luchten via de snelweg richting Eifel gegaan. De afspraak was, als het echt slecht weer zou worden, dan zouden we rechtstreeks naar het hotel terug gaan. Het viel gelukkig mee, wat spatjes en dan weer droog. Ergens tijdens de route, was de weg afgesloten en moest er worden omgereden. Dat is met de Garmin, waar herberekenen is uitgezet, een uitdaging, bovendien heb je niet direct een zijweg bij de hand om op de originele route terug te komen. Uiteindelijk is Paul voorop gaan rijden tot een punt waar we de route weer konden oppikken. Dit bleek bij de Biker Ranch te zijn bij Simmerath. Hier hebben we koffie gedronken en op mijn MacBook een nieuwe route gemaakt, waarbij we een stuk van de originele route hebben overgeslagen. De afstand tot het hotel was nu nog 90 km (vanwege de buienradar). In de regen vertrokken we weer, richting Monschau, waar het weer droog was en we hebben gegeten. Daarna via een leuke route (droog) richting hotel. Vlak voor Aken bleek Rob een lekke achterband te hebben. Stukje glas er in. Met de proppen van Patrick en de technische kennis van Bert de band gerepareerd. Gelukkig stonden we bij een benzine pomp, dus konden we daar lucht gebruiken om de band weer op spanning te brengen. Inmiddels was het ook weer gaan regenen  en na nog een half uurtje rijden waren we weer bij het hotel. Band nog steeds op spanning en happy hour nog niet begonnen. Uiteindelijk droog en nog lekker buiten gezeten en een biertje gedronken.Vandaag 170 km gereden. Het is alweer de laatste avond, we hebben gisteren gereserveerd bij “Meat @ Valkenhof” waar we uitstekend hebben gegeten.

Valkenburg 2016-06

Maandag 30 mei, terug naar huis. Het regent. Besloten om zo snel mogelijk te vertrekken en om 09.00 reden we weg. Recht toe recht aan naar huis. Wat we in de voorgaande dagen niet gekregen hebben van de weersvoorspelling werd nu meer dan goed gemaakt. Wat een beesten weer. Het goot in het zuiden. Tot iets voorbij ‘s Hertogenbosch hebben we in de stromende regen gereden. Een jetski was hier meer op zijn plaats geweest. ‘s Avonds op het nieuws was goed te zien wat een slecht weer het daar was geweest, ondergelopen kelders, auto’s tot aan de ramen in het water onder een viaduct, evenementen afgelast vanwege onweer. Het laatste stuk was het weer droog, maar er stond wel veel wind. We zijn gelukkig allemaal veilig thuis gekomen. Vandaag 240 km gereden. Het weekend is zo voorbij en tijdens een biertje besloten volgend jaar naar het Lake District in Engeland te gaan. Eerst ergens in augustus nog een BBQ. Ik hoop dat Rick er volgend jaar ook weer bij is. Hij woont uiteindelijk al in dat land.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt