Schotland. Donderdag 26 mei t/m woensdag 1 juni 2005

Vandaag gaat het echt gebeuren. De start van deze trip was al vroeg in het jaar, n.l. samen met Paul de routes samenstellen en deze in mijn pas aangeschafte Garmin gps zetten. Om 16.00 uur verzamelen in IJmuiden en dan samen naar de boot. Het inschepen gaat snel en na het goed sjorren van de motoren naar de hut en naar het dek om de familie gedag te zwaaien. Het is kalm weer, dus dat belooft een rustige overtocht.

Vrijdag 27 mei. Na een goede overtocht aangekomen in een regenachtig Schotland. Vandaag gaan we naar Loch Lomond, een rit van ongeveer 288 km. Na het verlaten van New Castle wordt het snel rustiger maar ook behoorlijk kouder. Rond 18.30 uur komen we in Luss bij onze gereserveerde B. & B. aan. We hebben af en toe wat regen gehad, nevel in de “highlands” en verder was het gruwelijk koud. De eigenaar van onze accomodatie heeft ons met de auto naar de pub in het dorp gebracht waar we wat konden eten en drinken. Rond 22.30 heeft hij ons weer opgehaald en zijn we naar bed gegaan.

Zaterdag 28 mei. Rond 09.30 vertrokken uit Luss naar Fort William. Het regende en zag er donker uit, dus uit voorzorg maar zoveel mogelijk regenspul aangetrokken. Overall, overschoenen, overhandschoen. Dit bleek een slimme zet, want uiteindelijk heeft het de hele dag flink geregend. Het wisselde af tussen hard regenen en heel hard regenen. Daarom hebben we besloten om het laatste stuk van de route naar het Glenfinnan viaduct maar te vergeten en rechtstreeks naar onze accomodatie te gaan. ‘s Avonds hebben we uitstekend gegeten in de Ben Nevis pub. Onze B.& B. lag slechts 5 minuten lopen van het centrum.

Zondag 29 mei. Droog. Het is niet te geloven na zo’n dag als gisteren, maar het is droog. Vandaag hebben we ruim 300 km gereden. Langs Loch Ness (hebben het monster gefotografeerd), met een grote boog naar Kyle of Lochalsh waar de brug naar Skye ligt, langs het bekende Eilean Donan Castle en dan uiteindelijk weer terug in Fort William. Het was af en toe een adembenemend mooie rit met slechts een paar korte buitjes en voor de rest goed weer. We hebben enorm genoten. De avond was ook geweldig. Eerst wilden we weer eten in de Ben Nevis pub, maar daar was het druk en uiteindelijk vonden enkelen iets met een Schotse avond. Na de eerste indruk “waar zijn we nou in terecht gekomen” is de avond een groot succes geworden en hebben we heerlijk gegeten.

0068
"Monster" van Loch Ness

Maandag 30 mei. Vandaag met stralende zonneschijn vertrokken van Fort William naar Thornhill. Dit ligt een heel stuk zuidelijker en al weer een stuk in de richting van de veerboot. We konden goed merken dat we de “highlands” achter ons lieten. De natuur werd minder ruig, minder hoog maar de wegen waren net zo bochtig. Het is een prachtige dag geweest, we hebben enorm genoten, heerlijk gereden en hadden ‘s avonds wederom een goede accomodatie.

Dinsdag 31 mei. Vanmorgen weer zon. Vandaag slechts een korte rit. We zijn eerst een stukje via de grote weg gereden naar “Gretna Green” . Hier hebben we een korte pauze gehouden en even gekeken bij de legendarisch “Black Smith”. Daarna zijn we via kleine weggetjes langs “Hadrians Wall” naar New Castle gereden. Vanwege de korte afstand kwamen we hier ruim op tijd aan en konden we op ons gemak alles alvast klaar maken voor de bootreis. Rond de 180 km gereden in schitterend weer. Ook de overtocht beloofde weer rustig te worden.

0125

Woensdag 1 juni. Keurig om 09.30 meerde de “Queen of Scandinavia” af in IJmuiden. De overtocht was weer byzonder rustig verlopen. De trip is perfect geweest. Geen onenigheid, uiteindelijk toch op 1 dag na goed weer gehad, slechts 1 kleine valpartij zonder noemenswaardige gevolgen, een kapotte schoen en geen reserve, een regenvoering voor een broek vergeten, de motoren hebben het prima gedaan, geen schade tijdens de overtocht en uiteindelijk een heerlijke fles Laphroig gekregen voor het organiseren. De routes in de GPS hebben hun dienst bewezen. Op een enkele hik-up na was alles prima voorbereid. De locatie voor de trip van volgend jaar staat ook al vast en zal wat minder uitgebreid worden dan dit jaar.

 Henny, Paul, Edwin, Mark, Peter R. en Patrick bedankt, het was geweldig.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt