Donderdag 31 mei 2012 was het weer zover. Na een grondige voorbereiding, nu voor de laatste keer rond 15.00 uur verzamelen op het Koningsplein om ons in te schepen voor de jaarlijkse motor trip. Dit jaar weer naar Schotland. Zoals altijd zijn er wisselingen in de samenstelling van de ploeg en dit jaar bestond deze uit: Paul, Rob, Martin, Peter, Patrick en ik. Vaste rijders Henny en Mark zagen het links rijden niet zo zitten en haakten af.  Na de motoren vast gezet te hebben en de hutten te hebben opgezocht, omgekleed, biertje gehaald en naar het dek gegaan om de thuisblijvers gedag te zwaaien. We hebben een rustige, relaxte overtocht gehad met goed weer.

Vrijdagochtend rond 09.30 uur na een rustige overtocht de aankomst in Newcastle. Het ontschepen duurt altijd lang en uiteindelijk konden we vertrekken. Het was goed weer om te rijden, zonnig, niet te warm en in ieder geval droog. In Schotland is dat altijd maar afwachten. We zijn richting Edinburgh gegaan en via Ainwick castle zijn we onder Edinburg langs gereden. Daarna de brug over de Firth of Forth genomen, links af en over mooie wegen via Denny en Stirling gestopt bij ‘Doune Castle’. Bij dit kasteel zijn de film opnames gemaakt van Monty Python’s Holy Grail. Hier even wat fotomomenten gehad en daarna verder naar ons hotel, het ‘Poppies hotel’ in Callander. Dit plaatsje was met zorg uitgekozen daar dit centraal ligt tussen twee mooie routes die we de komende twee dagen gaan rijden. Het hotel bleek een uitstekende keuze te zijn en na ons op de kamers te hebben opgefrist en omgekleed, zijn we ons gaan voorbereiden op het ‘bruisende’ nachtleven van Callander.

Vandaag de eerste route in noord-oostelijke richting, kort na de start een kleine omweg gemaakt om even te stoppen bij het graf van ‘Rob Roy’. Daarna langs schitterende Schotse wegen via ‘Loch Earn’ naar het plaatsje ‘Blairgowrie’  gereden. Vervolgens naar ‘Loch Tummel’ in de richting van ‘Loch Rannoch’. Een klein stukje van ‘Loch Tay’ meegenomen en langs de rand van ‘Trossachs National Park’ terug naar Callander, naar het Poppies hotel.

Zondagochtend, weer mooi weer en vandaag staat de westelijk route op het programma. Vandaag checken we ook uit, want we rijden verder naar ‘Withburn’ wat dichter bij de boot ligt. De route is zo gepland dat we op de terugweg langs ‘Callander’ rijden om de bagage die in het hotel kan blijven op te pikken voor het laatste stuk. Vanuit het hotel zijn we via het ‘Queen Elizabeth national park’ langs het ‘Loch Venachar’ naar ‘Loch Achray’ en via de ‘Dukes Pass’ naar ‘Drymen’ gereden. Daarvandaan langs het ‘Loch Lomond’, wat nu heerlijk in de zon lag te schitteren. Vervolgens langs ‘Loch Long’ langs ‘Cairndow’ aan het ‘Loch Fyne’. Naar ‘Inverary’, een klein stukje langs ‘Loch Awe’ en vervolgens met een boog langs ‘Trossachs National Park’ , ‘Loch Dochart’ en ‘Loch Lubhair’ langs de ‘Dochart river’ en ‘Loch Lubnaig’ naar Callander. Hier hebben we onze bagage bij het Poppies hotel opgehaald, gedag gezegd en via ‘snelwegen’ naar het Best Western hotel in Withburn gereden. Een saaie plaats, maar we zitten dichter bij de boot wat altijd een geruststellend gevoel geeft. Vandaag een mooie trip gereden langs plaatsen met geweldige namen.

Laatste dag in Schotland/Engeland. Vandaag gaan we voor de laatste 200 kilometer naar Newcastle. Het is weer mooi weer. De route is rechtstreeks zodat we tijdig bij de boot aankomen. De lunch loopt wat uit want het is erg druk en de bediening kan het niet bij houden. Uiteindelijk zijn we ruim op tijd bij de boot en moeten we nog enige tijd wachten voordat we kunnen inschepen. Op de boot zoeken we een beschut plekje in de zon want er staat vrij veel wind. Dit is ook merkbaar als we het open water op gaan. Veel schoolkinderen die zich niet lekker voelen en ook ik merk dat de boot heen en weer gaat. Toch een goede overtocht gehad en de boot is mooi op tijd in IJmuiden. We hebben deze trip schitterend weer gehad, totaal 10 regendruppels toen we onder een donkere wolk doorreden. Geen pech en/of ongelukken en heel gezellig met elkaar. Op naar volgend jaar.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt