Dinsdag 5 juni 2018. Vandaag is het zover. Vanaf 15.00 uur verzamelen voor de motortrip naar Schotland bij mij thuis. Patrick, Martin, Arjen, Ed, Peter en ik. Rick huurt net als verleden jaar in Manchester een motor en komt morgen naar Perth waar we elkaar zullen treffen. Rond 15.30 uur een hoop herrie bij het hek van de binnenplaats. Twee Harley’s. Bert en Rob die ons komen uitzwaaien. Bert gaat later deze week met zijn vrouw en Rob vindt het jammer dat hij niet meegaat. Het boarden gaat soepel en snel, we hebben al ervaring, de 2 en 4 persoons hutten liggen naast elkaar en zijn gelijk, dus even wisselen en dan 3 om 3. Hebben we wat meer ruimte. Biertje halen en uitzwaaien. We vertrekken mooi op tijd. Gegeten en daarna richting nachtclub. Er staat best een moeilijke zeegang, waardoor de boot een kurketrekker beweging maakt, die niet echt aangenaam is en ik ben daar toch wel gevoelig voor. Ondanks dat goed geslapen en mooi op tijd in een bewolkt Newcastle aangekomen.

0001
Klaar voor vertrek.

Woensdag 6 juni 2018. Rick appt dat hij in de trein zit. Hij heeft prachtig weer, mooier dan wij. Het ontschepen gaat redelijk snel net als de paspoort controle. Als we er allemaal door zijn begint de reis. Het eerste stuk is altijd wat rommelig. Druk en veel verkeerslichten. Zodra we Newcastle achter ons hebben gelaten wordt het rustiger en knapt ook het weer steeds meer op. Zoals gewoonlijk weer even gestopt bij de Schotse grens. Foto’s gemaakt en daarna verder. Het weer werd steeds beter. Bij Edinburgh is het ook weer druk en zodra we de Firth of Forth zijn overgestoken rijden we weer op een mooie snelweg het laatste stuk naar Perth. Hier is het druk en er is ook iets gebeurd. Allemaal brandweer auto’s bij de rivier, dus stapvoets rijden en veel stoppen. Op het laatste stuk voor we de rivier over moeten komen we Rick tegen. Het guesthouse is bekend van de vorige trip in 2015, dus parkeren, inchecken, douchen en buiten in de zon heerlijk een paar glaasjes van de meegenomen whisky gedronken. Het centrum in en een eettent gezocht, gegeten nog even naar de pub voor een biertje, helaas is de live music alleen op donderdag.

Donderdag 7 juni 2018. Vandaag naar de Glenfiddich distillery, door het Cairngorms National Park een schitterend natuur gebied. Ondanks dat we hier 3 jaar geleden ook hebben gereden leek het een nieuw gebied voor ons. Vorige keer was het heel somber weer, terwijl het nu schitterend weer is. We verliezen tijd bij de stops met 7 man, waardoor de lunch in het gedrang komt, want we moeten om 14.00 bij onze afspraak zijn. Snel in het hotel, Fife Arms in Dufftown ingecheckt, omgekleed, taxi geregeld want tijd om erheen te lopen hadden we niet meer.  De hotel eigenaresse heeft de anderen gebracht zodat we allemaal netjes op tijd waren. HIer had ik de Solera tour geregeld. Kostte wel een paar centen, maar dan had je ook wat. Hele leuke rondleiding gehad en na afloop proeven en daarna onze eigen malt samenstellen uit whisky op een “sherry” vat, een “bourbon” vat en een “new oak” vat. Etiket met naam en inhoud en een zegel voor de dop erbij. Heel leuk. Op ons gemak terug gewandeld en een restaurant opgezocht. ‘sAvonds buiten voor de kamers nog wat zitten praten en drinken.

0084
Glenfiddich distillery.

Vrijdag 8 juni 2018. Lange rit voor de boeg. Eerst in noordelijke richting naar Elgin, vandaar naar Invernes en dan naar de kust. Deze keer eens niet langs Loch Ness. Via een schitterende weg, helaas weinig mogelijkheden tot een koffie cq lunchstop, naar Lochcarron golf club gereden waar we konden lunchen. (Helaas wel wat laat). Na het tanken daar via het bekende Eilean Donan Castle naar FortWilliam gereden voor onze overnachting. Rond 18.00 kwamen we hier aan. Is niet onze gewoonte want de voorkeur gaat uit naar stoppen tussen 16.00 en 16.30 uur. Iedereen vond deze trip eigenlijk wat te lang. ’s Avonds goed gegeten bij een Indiaas restaurant met uitzicht op het Loch Linnhe.

Zaterdag 9 juni 2018. Vandaag staat een kortere tocht naar Lockerbie op het programma. Bij het vertrek uit Fort William gaat het regenen. Vanwege het weer en de lange route gisteren laten we Loch Leven voor wat het is en nemen we de “korte” route. Deze is evengoed nog 284 kilometer, maar het laatste stuk bij Glasgow is snelweg, dus scheelt in tijd. Zodra we FortWilliam uit zijn is het weer droog, maar het blijft dreigen en bij de splitsing naar Loch Leven begint het weer te regenen. Dit is jammer want dit laatste stuk van de hooglanden is schitterend en spectaculair. Bij de koffie stop is het weer droog en kunnen de regenpakken uit. Langs Loch Lomond is het schitterend rijden in de zon op een mooie slingerende weg langs een blauw meer. Voorbij het meer begint de snelweg rondom Glasgow waar ook de lunch locaties weer dun gezaaid zijn. Uiteindelijk de weg af gegaan en in een dorpje een restaurant gevonden. Na de lunch het laatste stuk naar Lockerbie, waar op 21 december 1988 een PanAm boeing na een aanslag neerstortte. Op de snelweg gestopt bij een tankstation waar de regenpakken weer aan zijn getrokken. Niets te vroeg. Boven werden een half uurtje de sluizen open gezet, wat een water. Bij aankomst bij het hotel in Lockerbie was het weer even droog, tot de bagage van de motor werd afgehaald. Na het douchen konden we weer buiten zitten in de zon en op het terras de whisky fles verder legen. In het dorp was feest, iets onduidelijks over bepalen van de dorpsgrens. Het was wel gezellig. Veel volk en marcherende doedelzak spelers. Lekker gegeten en daarna nog een afzakkertje genomen.

Zondag 10 juni 2018. Wij vertrekken weer met zes man naar de boot. Rick gaat nog douchen en dan naar Liverpool, waar hij bij een collega gaat overnachten. Hij kan pas morgen de motor in Manchester terugbrengen. Wel een ‘naar’ gevoel er één achter te laten. Het eerste stuk is snelweg tot Gretna Green. Hier zijn we even gestopt bij “the Old Blacksmith” waar je zonder toestemming vanaf 16 jaar kon trouwen. Dit ligt op de grens Schotland-Engeland. Echt een soort kermis attractie. Via schitterende binnendoor wegen en een leuk koffietentje zijn we op tijd bij de boot. Hier hebben we bij het winkelcentrum een broodje gehaald. Rick appte dat hij in Liverpool was en op sommige stukken slecht weer had gehad. Wij hebben prachtig weer gehad. Op tijd de boot op, douchen, biertje en in de zon genieten tot vertrek. Bij het vertrek ging het regenen, maar zodra we op zee waren was het weer over. Deze avond maar eens niet naar de nachtclub maar in het cafe waar een zanger/gitarist zijn kunsten vertoonde.

Maandag 11 juni 2018. Keurig op tijd, na een hele rustige overtocht, aangekomen in IJmuiden waar Ardie en Charice op de kop van de haven waren om ons welkom te heten. We hebben een uitstekende trip in Schotland gehad. Ongeveer 1200 km gereden, geen pech, geen ongelukken, niet aan de verkeerde kant gereden en UITSTEKEND weer gehad. Alleen zaterdag hebben we wat regen gehad. Patrick, Rick, Martin, Edgar, Arjen en Peter: het was gezellig. Tot volgend jaar.

Fort Lockerbie naar IJmuiden (en Manchester)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt