Donderdag 8 juni, het is zover, we gaan vertrekken. Het weer is goed en iedereen arriveert rond 15.30 bij mij thuis. Na een kop koffie gaan de 100 meter naar de boot afleggen. Het is enorm druk maar het inschepen gaat voorspoedig, de motoren worden zorgvuldig gesjord en de boot vertrekt keurig op tijd. Na het uitzwaaien en wat verdriet van Isa omdat papa weggaat, gaan we een biertje drinken en daarna het restaurant op zoeken. We zijn met z’n vijven want Rick heeft een motor gehuurd in Manchester en zal er in Engeland pas bij komen. De reis is kalm en verloopt voorspoedig.

Vrijdag 9 juni. Op tijd komen we in Newcastle aan en het weer ziet er veelbelovend uit. Nadat we de stad achter ons hebben gelaten rijden we via mooie en rustige wegen richting Lake District. We hebben met Rick afgesproken in het plaatsje Kirkby Steven. Rond lunchtijd arriveren we daar en 5 minuten later komt ook nummer 6 de groep versterken. We zijn compleet en gaan lunchen. Na de lunch het laatste stuk gereden naar Bowness on Windermere. Het weer is prima en de route is schitterend. Helaas ben ik de GoPro vergeten te gebruiken dus helaas hebben van dit mooie stuk geen beelden. Rond 16.00 zijn we bij ons hotel, de motoren geparkeerd en daarna een glas whisky. ‘s Avonds prima gegeten bij de Italiaan tegenover het hotel.

Zaterdag 10 juni. Baggerweer, werd al voorspeld. Regenpakken aan en vertrekken. In Bowness on Windermere was een zwemfestijn en het was woest druk. Uiteindelijk kwamen we aan de voet van de “Kirkstone pass”. Het zicht werd steeds slechter en toen we boven waren aangekomen bij de “Kirkstone pass Inn” , zijn we gestopt voor overleg. De komende passen zijn mogelijk nog hoger en moeilijker begaanbaar, dus hebben we ons gezonde verstand laten zegevieren en zijn we terug gegaan naar het hotel. Onderweg nog een frontale aanrijding gepasseerd, maar uiteindelijk veilig weer op de parkeerplaats aangekomen. Vervolgens maar het dorp en de pub in gegaan. Hopen morgen op beter weer. Uiteindelijk dus weer de noordelijke route niet gereden, net als in 2008. Ik ga het nu ook niet meer proberen.

0043

Zondag 11 juni. Veel wind en af en toe regen. Gelukkig iets beter dan gisteren. De zuidelijke route vandaag. Na 1 kilometer de eerste tegenslag, “Ferry Closed” vanwege de harde wind. De GPS anders ingesteld en dan maar noordelijk om het meer. Na een half uurtje zijn we aan de andere oever en kunnen we onze oorspronkelijke route weer op pakken. Ondanks het matige weer hebben we erg genoten vandaag. De 30 – 33 % van de “Hardknott pass” blijft een aparte gewaarwording. Terug in het hotel was iedereen vol lof over de mooie trip die we vandaag hebben gereden.

Maandag 12 juni. We gaan weer terug. We nemen afscheid van Rick, die vanaf Bowness on Windermere rechtstreeks naar Manchester gaat om de motor weer in te leveren en daarna nog een stuk met de trein. Wij rijden een kortere route naar Newcastle, maar het blijkt wel een hele mooie te zijn, er staat alleen veel wind. Tijdens een koffie stop stuurde Rick een sms dat hij in Manchester was. Op een enkele bui na zijn we keurig op tijd bij de boot aangekomen en daar scheen weer volop de zon. Inschepen en dan terug naar huis.

Dinsdag 13 juni. Na een goede rustige overtocht zijn we weer in IJmuiden. Na van Martin, Marco en Arjen afscheid te hebben genomen gaan Patrick en ik naar huis. Ondanks het slechte weer hebben we een goed en vooral gezellig weekend gehad met elkaar. Fijn gereden en geen pech of ongelukken gehad. Patrick, Rick, Martin, Marco en Arjen het was erg gezellig. Volgend jaar weer. Waar naar toe? Het zal wel weer de boot worden, de rest is nog niet bekend. Tot volgend jaar

IJmuiden

0173
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt