Wintersport Konigsleiten, Oostenrijk 2015

 In Rick, Wintersport

De 2e week van maart was het weer zo ver. Zoals ieder jaar in maart wordt het snowboard in de wax gezet en geslepen en de wagen vol geladen om naar Oostenrijk af te reizen. Dit jaar was Konigsleiten in het Zillertal Arena de bestemming. Aangezien ik al 3 keer eerder in Konigsleiten ben geweest is het bekend terrein.

De dagen voor wij arriveerden was er zware sneeuwval geweest waardoor de situatie bij aankomst erg goed was. Er lag 120cm sneeuw op de berg en 80cm in het dal, goed genoeg voor een hele week snowboarden zelfs als het overdag boven het vriespunt zou zijn.

De samenstelling van de groep is onderhevig aan veel verandering. De laatste jaren vallen veel van de oude garde af door de komst van kinderen. Dit jaar haakt Marco, met wie ik de laatste 4 jaar structureel op wintersport ging, af en haken Mirjam, Amanda en Edward voor het eerst aan. Mark is, als vanouds, van de partij.

Uiteraard zijn de Gopro’s ook weer onderdeel van de uitrusting op deze reis. Gezien de hoeveelheid sneeuwval in de week voor onze aankomst wordt er gehoopt en geduimd voor verse sneeuw tijdens ons verblijf. De laatste jaren (sinds 2009) gaat de Gopro standaard mee op wintersport. Echter sinds ik de camera’s bezit heb ik niet meer het geluk gehad in poedersneeuw te kunnen snowboarden, wat uiteraard het mooiste effect oplevert met de betreffende camera.

konigsleiten2015

Zoals altijd krijg je het tegenovergestelde waar je om vraagt… We hebben, met uitzondering van woensdag en donderdagochtend, een week lang een strak blauwe lucht gehad met een bovengemiddelde hoeveelheid zon, ook wel Kaiserwetter genoemd. Echter op de woensdag wel leuk materiaal kunnen schieten met een Gopole en de Gopro Hero 3. De film volgt zo snel mogelijk.

Voor nu zit er niets anders op dan weer een jaar te wachten voor er weer van deze mooie plaatjes geschoten kunnen worden.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt